2024-02-21
放假去西營盤拍拖,行過見到大大隻既樹懶,即係俾佢吸引左過去「裝」下,睇真啲原來係極具特色嘅墨西哥菜,本住獵奇心態,一於試一試佢!🤔 Taco (3pc) 軟皮夾餅 💰99🌮 一嚟到一人一件,食食下先發現原來係有3種唔同口味,有雞髀肉、芝士豬柳同烤豬肉味,所以記得撐枱腳都要分享住黎食! Avocado Smoothie 💰78 牛油果奶昔🥑🥛🥤 一落order,就聽到佢入廚房切牛油果嘅聲音,一飲落去真係超級Creamy,極豐富既牛油果同奶味,香味真係維持極耐,齒頰留香。 Burrito Supreme 💰169 至尊手卷🌯 真係超級大個,分開兩份後仲係熱辣辣出晒煙嘅。一啖咬落去,口感好有層次。首先,嗰皮勁煙韌似餃子皮,之後咬到蔬菜好輕盈爽脆有牛油果汁,最後啖咬到厚實嘅啖啖肉感,同好多飯。不過真係好大件,要share先勉強食得晒,仲食得好狼狽添。 Birria Beef Stew 💰189 慢煮燉牛肉 西班牙傳統燉牛肉🥘 佢配上洋蔥、芫荽同青檸,我重口味就所有都落晒嘅,將個味變咗好fresh一啲都唔油膩。食落去真係超嫩超級入味,個湯完美無味精,好似去旅行住
Taco (3pc) 軟皮夾餅 💰99🌮
Avocado Smoothie 💰78 牛油果奶昔🥑🥛🥤
Burrito Supreme 💰169 至尊手卷🌯
不過真係好大件,要share先勉強食得晒,仲食得好狼狽添。
佢配上洋蔥、芫荽同青檸,我重口味就所有都落晒嘅,將個味變咗好fresh一啲都唔油膩。食落去真係超嫩超級入味,個湯完美無味精,好似去旅行住民宿食家常飯嘅感覺,仲勁好餸飯喎。