2023-04-27
好耐冇嚟食過牛之鍋~相隔咁耐再嚟食,質素依然唔錯~
我依然係最愛呢度嘅甜品!各種菜、芋絲、粉類都可以任夾~首先叫咗啲刺身作為前菜,刺身全部都好新鮮~尤其鍾意三文魚、北寄貝!之後因為三文魚好肥美~於是我哋又再點咗花之戀壽司同三文魚壽司~小食叫咗海蜇沙律、泰式鳳爪沙律、串燒雞軟骨、日本廣島蠔。海蜇同泰式鳳爪真係最有驚喜!海蜇夠晒爽脆,泰式鳳爪微酸微辣勁開胃!嚟得牛之鍋梗係要食牛~每一碟牛上面都會有佢哋個名,同建議淥幾多秒就食得,咁就唔怕過熟變韌。封門柳牛肉超重牛味~勁鍾意呀!肥牛就肥同肉分明~而估唔到澳洲羊肩肉都咁正!肉味夠濃但唔會超騷!另外仲要咗八爪墨魚滑同手打蝦滑,我個人鍾意墨肉滑多啲,因為個味濃啲~但老公就話兩種佢都覺得好正!甜品嚟啦~~呢度真係要記得留肚食甜品呀~~~叫咗四樣甜品,四款都勁正呀!基本上加埋我之前嚟食嘅甜品款式,真係合埋眼叫都唔會中伏,每款都勁好味~同埋鍾意佢細細杯咁上,咁我就可以試多幾款!飲品方面都好多種類~特別要提嘅係呢度會入台灣飲品,試咗荔枝烏龍同鳳梨烏龍都好好飲,唔會死甜,仲好香果味~另外佢哋有啲自家製凍飲,我就激推鳳梨烏龍,當然冇罐裝嗰款咁甜~但鳳梨味好香~
相隔咁耐再嚟食,質素依然唔錯~ 我依然係最愛呢度嘅甜品!
各種菜、芋絲、粉類都可以任夾~
首先叫咗啲刺身作為前菜,
刺身全部都好新鮮~尤其鍾意三文魚、北寄貝!
小食叫咗海蜇沙律、泰式鳳爪沙律、串燒雞軟骨、日本廣島蠔。
另外仲要咗八爪墨魚滑同手打蝦滑,
甜品嚟啦~~
呢度真係要記得留肚食甜品呀~~~
另外佢哋有啲自家製凍飲,我就激推鳳梨烏龍,當然冇罐裝嗰款咁甜~但鳳梨味好香~加埋冷泡烏龍茶,飲落去好舒服!!