🌕Hello我係Moon🌕喺The One行完街,就喺附近搵啲嘢食,咁啱經過見到依間日式料理店,😍見到二人套餐依個價錢都OK,🤩所以就決定食呢間啦!因為係繁忙時間,😗所以都等咗一陣,佢等入座嘅時候我個朋友就喺度揀飲咩,🤗入咗之後店員都好好服務態度幫我哋落order同埋fill水!🥰落單之後冇幾耐就已經有前菜,🥰前菜就係沙律一碗,仲有依個香口嘅炸小魚!😛食完前菜就係生蠔啦!😏一個套餐會有兩隻生蠔🦪我同朋友一人一隻,呢個係清酒生蠔,😆食嘅時候店員教我地先擠少少檸檬汁,然後再浸落清酒15秒,🤪咁就食得啦!生蠔好新鮮,而且好滑,😚大大隻一啖放落口,夠晒滿足!😎刺身真係好高質素,😛其實淨係賣相都已經見到油花分布好完美,咁多款刺身最推薦就係最鍾意嘅三文魚啦,🤗三文魚嘅油脂真係好香,入口魚油香,🤤係一個好高質素嘅刺生,而且每一款刺身都好新鮮!😃厚切嘅口感真係好好!🥸邊度每一款菜式嘅賣相同擺設都好靚,😍真係好適合打卡,串燒嘅擺盤都好靚,😌我第一眼就係俾腩肉京蔥卷吸引住!第一時間就食咗佢先,呢個腩肉嘅油脂好香,🤪加埋京蔥真係完美,😛京蔥嘅配搭令成個腩肉京蔥卷冇咁油膩,🥳而且亦都增添左不少嘅口感!燒過嘅腩
🌕Hello我係Moon🌕

刺身真係好高質素,

呢個腩肉嘅油脂好香,🤪加埋京蔥真係完美,😛京蔥嘅配搭令成個腩肉京蔥卷冇咁油膩,🥳而且亦都增添左不少嘅口感!燒過嘅腩肉更加香呀!😇

最後嚟到我最期待嘅壽喜燒,😏食日本嘢梗係要食壽喜燒啦!🥰依個和牛特盛真係好靚,講緊嘅係佢嘅油花分布好靚,😛見到依個牛肉嘅雪花❄️真係流晒口水,😜食依個壽喜燒嘅時候,😳店員建議我哋先食菜,然後先再食牛肉!
🤩呢個咁高質素嘅牛肉就唔使煮咁耐啦,滾兩滾就好快食得,🥳入口真係油脂豐富,😏滿口牛肉香,🤪口感嫩滑軟腍,無筋!😎食之前再點少少蛋液,成個味道就更加高一個層次!🤩

食完之後就會有甜品,😛當日嘅甜品就係抹茶蕨餅,😝食完甜品之後感到成個套餐都好滿足,甜品就為整個套餐畫上一個完美嘅句號!😚

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間日式餐廳,入面嘅裝修擺設都好有日本嘅感覺,店員服務態度都好好,😎雖然等咗一陣先入得去楚,但係因為係繁忙時間所以都理解嘅,而且套餐嘅質素真係好高,🤩真心依個價錢係好值得再食!🥳下次經過尖沙咀真係要再嚟食呀!🌕