2024-02-20 83 瀏覽
最近工作壓力太大,放工之後同朋友去左觀塘食個飯,朋友介紹去食一間主打牛舌既餐廳,平時好少特登食牛舌,最多只係放題店接觸過。呢到位於觀塘,位置交通都非常方便,好彩我地去既時間都尚早,否則都未必有位。呢到有好多唔同既丼飯同鐵板餐可以揀,價錢亦都相當合理,重有得加錢升級套餐或者追加其他食物,岩晒我呢d大胃王!餐廳重要全日免收加一,值得黎喇!牛舌芯拼雞扒&鰻魚朋友點左呢個餐,追加左個紫菜飯,一上菜既時間果然香噴噴,淋上牛肉汁,每樣食物都非常掛汁,第一次試牛舌芯既我無想過原來咁爽口彈牙,雞扒亦都好多汁又有份,我最欣賞係個饅魚燒到外脆內軟,重要唔多骨,岩晒我呢d懶人。牛舌尖拼牛板腱飯呢個已經係一個套餐,包埋沙律、紫菜飯同埋湯,一黎已經大大份,睇見都覺得飽,個牛舌尖咬落就比較淋身d,同埋每一塊都好入味好有咬口,牛板腱食落好爽口,我最中意佢個紫菜飯,份量十足司華力腸基乎每一枱都有叫,好巨型而且好爽口,作為小食或者前菜簡直一流啊。

牛舌芯拼雞扒&鰻魚

牛舌尖拼牛板腱飯