2018-10-06
Classic French croissant喺肚餓都暈嗰陣見到牛角包真係開心到想喊!呢度嘅牛角包係用法國牛油,新鮮焗起,外層好脆,入口每一口都係鬆軟!三文魚牛油果釀蕃茄三文魚係自家醃,冇外面啲煙三文魚咁鹹,加咗牛油果莎莎及洋蔥粒,食落好有口感亦都好惹味,如果仲係覺得唔夠味嘅,可以點一點碟上嘅海鹽 Crab Bouillabaisse蟹味非常濃郁,質感好杰,但如果再多啲蟹肉就最好喇!Grilled Iberian porkrack with mesdun in orange vinaigrette就咁睇外層好脆以為凍咗會難切啲,但喺完全冇難度下就切開咗,肉質偏瘦但非常軟腍,基本上係近邊位先有啲肥膏但都咁好口感,仲好有豬味添!本身已經醃得好夠味,所以就算唔點岩鹽都已經好OK。旁邊仲有一大塊燒過嘅菠蘿,食完大塊豬扒,食返個甜甜嘅菠蘿,冇咁膩Chocolate mousse cake with orange gelato蛋糕質感唔係好實,不過朱古力味道好濃,偏苦苦哋;橙味雪糕好清新,入面完全冇雪,好好味!旁邊嘅焦糖片脆脆哋,唔算好甜雖然餐廳唔大,不過坐得舒服,而且店員解釋得非常詳細,食得
三文魚牛油果釀蕃茄
Crab Bouillabaisse
蟹味非常濃郁,質感好杰,但如果再多啲蟹肉就最好喇!
雖然餐廳唔大,不過坐得舒服,而且店員解釋得非常詳細,食得開心!