葵涌廣場出晒名多嘢食,不過都係小食為主。今日午飯時間係附近做完嘢搵地方食晏,就試吓呢間嘅車仔麵見佢招牌以只有車仔麵,原來有好多地道港式小食,我見到附近有人叫碗仔翅好吸引,不過可惜我只有一個人,唯有獨食碗車仔麵算數。車仔麵的餸種類都算好多,除咗一般車仔餸,最特別係佢有港式小食嘅餸,咁我可以試多幾款,唔洗額外再叫小食,抵讚!我揀咗水魷魚、牛雜、咖喱魚旦同埋牛栢葉,全部都係我平時掃街最鍾意食嘅小食。連埋麵底都只係$48,幾抵食。平時係旺角要兩串牛雜都20幾啦。重點推介牛雜!雖然要加$4但好足料。每一嚿雜都好有濃花椒八角味,勁香口!就連我平時唔食嘅牛腸佢都煮得好淋好入味,忍唔住食晒!水魷魚都好正,夠彈牙又夠大隻!咖喱魚蛋有成6粒,粒粒都爽口的,不錯!牛栢葉相比下就無乜特別。每碗車仔麵都會跟少少菜,呢一點好抵讚。不過唯一敗筆就係個粗麵煮得好琳,過咗火冇乜口感,好彩味道搭救。汁底我揀咗秘制汁,個名好神秘😂原來係辣汁,但又唔係一般麻辣又唔係一般辣醬,辣得嚟好香口,必試!凍檸檬茶少甜係真的小甜,甜度剛剛好,亦飲得出有茶味。值得一提嘅係,枱面有菜譜免費提供,有辣有唔辣。辣菜甫好香口,唔算好辣,唔食辣嘅都

車仔麵

凍檸檬茶少甜係真的小甜,甜度剛剛好,亦飲得出有茶味。

值得一提嘅係,枱面有菜譜免費提供,有辣有唔辣。辣菜甫好香口,唔算好辣,唔食辣嘅都可以試少少。

2019-12-03
車仔麵