2024-01-14
原來而家尖沙咀都開咗新南苑呀!上到去見到好多唔同類型模型嘅收藏,真係大開眼界! 彷彿好似去咗模型博物館咁!而座位都係以卡位為主,非常舒適!另外仲會有VIP房,仲可以唱埋K添!今次我哋食咗個牛牛餐,首先就可以喺雞煲、毛血旺揀一款任食,或者可以揀金湯酸菜魚,而我哋就揀咗雞煲任食,雞煲啖啖肉,醬汁夠惹味食完雞煲之後就可以打邊爐,打邊爐嘅湯底唔係直接到湯落雞煲裏面,而係可以另外揀!我哋揀咗個南瓜公仔蜆湯,個warning出嚟嘅時候,見到一隻好可愛,用南瓜湯造成嘅公仔,然後倒啲湯落去等佢慢慢溶解,南瓜湯嘅味道好濃郁,建議大家喺配料裏面點選蕃茄同薯仔加埋落去一齊煮,湯底更好味套餐都包括咗一啲頭盤同小食,有刺身拼盤同埋蝦多,刺身拼盤有三文魚腩、北極貝、劍魚、牡丹蝦、榮螺,仲有冰鎮鮑魚,非常豐富然後就係主角牛牛出場,第一輪會想所有牛牛嘅拼盤,每一款牛肉都各有特色,質素好高,牛魔王表示好滿意除咗牛肉之外,仲有多款配料,咖喱魚蛋好特別,入面係咖喱餡,並非用咖喱汁煮出嚟嘅魚蛋,仲好彈牙另外出面仲有飲品任飲同埋雪糕任食,用熊仔樽裝住嘅自家冷泡茶解渴解膩又可愛原來除咗牛牛餐之外,仲有海鮮餐可以揀,下次都試吓海鮮
而座位都係以卡位為主,非常舒適!
另外仲會有VIP房,仲可以唱埋K添!
原來除咗牛牛餐之外,仲有海鮮餐可以揀,下次都試吓海鮮餐先