2022-09-16 704 瀏覽
牧羊少年是香港第一間以旅遊為主題的咖啡店,坐底嘆杯咖啡覺得有d悶?呢度有借書閱讀嘎,更有意思的可以寄明信片‼️不妨寄一張俾5年後的自己。老闆是相當鍾意去旅行,又何見解? 因為店名就可以話俾你知。想要探索更多?倒不如親身黎體驗一番。 朋友仔話,好想食牧羊少年,不過每次黎都要排隊,排好耐添!❗️‼️ ⚠️今日就話俾你知,點樣可以唔洗排隊都可以食到牧羊少年!我今次同朋友黎食,我係上網book位嘎,可以上翻牧羊少年的網站,進行預約。🔆牧羊只提供晚市17:30後的訂位嘎,1730前就只可以walk-in🔆如即日定座位就要當日16:00前進行啦。 🐟的體驗⭐️小食拼盤 —— 本身就奔著蕃薯條去,點知距竟然無,變左普通薯條。⚡️成為我呢餐飯的遺憾,好多款小食,本人覺得辣腸係比較特出嘎。⭐️香草青醬雞肉蘆筍義大利粉 —— 食落好Flash 的感覺,加上呢個香草青醬真係好夾啊,食到入面起碼有兩種菇或以上吧,就係意粉對我黎講有小小硬左,咬到我有d攰🤣⭐️千島海鮮薄餅 ——濃濃的千島醬瞬間覆蓋我整個口腔,總有原隻蝦,蟹柳,墨魚仔的海鮮,最鍾意都係呢個pizza 係脆底,因為本人真鍾意呢種pizza底
🔆如即日定座位就要當日16:00前進行啦。

🐟的體驗
⭐️千島海鮮薄餅 ——濃濃的千島醬瞬間覆蓋我整個口腔,總有原隻蝦,蟹柳,墨魚仔的海鮮,最鍾意都係呢個pizza 係脆底,因為本人真鍾意呢種pizza底☺️☺️
⭐️抹茶可可朱古力 —— 我朋友覺得第一啖確實好飲,不過食到中間就會覺得呢杯野有d膩啦。
⭐️日本煎米茶 —— 我覺得呢陪茶係缺一不可

整體黎講都係非常滿意,不過帶有小小遺憾,人生就係因為就有遺憾,所以先會再想去彌補今次的遺憾。希望下次可以彌補到啦~~
小食拼盤
小食拼盤