2018-12-26 202 瀏覽
一間開了好幾個月的店?因不就腳,總是不會想到要到這兒吃碗粉麵。今晚一家三口來吃個便餐,要了牛雜麵、魚蛋麵及魚蛋河,另加芥蘭、雞翼尖、炸魚皮、熱檸水及一罐可樂。成為$122。我不吃牛,所以牛雜麵品質無可奉告。但招牌魚蛋的確唔錯,軟軟爽爽的,味道亦標準。湯底濃度剛好,不會太鹹。蔥蒜芫茜都是放在勺子上,不想要的話可以全數過檔到爸爸碗內。油菜的芥蘭誠意十足,嫩嫩的揀手貨,吃起來像是剛灼熟的,非常爽脆。雞翼尖夠淋,亦入味,有滷水香,上枱時是暖暖的,仲同時擺上一隻用嚟放骨嘅碗仔,夠晒細心,而且枱面亦都會更乾淨。炸魚皮很鬆脆,食落覺得好新鮮。$8一小碗,其實份量已足夠。呢度嘅枱擺得好疏落,係我食過咁多間魚蛋粉店,空間感最強嘅一間。呢度嘅侍應,既年青亦有活力,人客一入店,就立即招呼人家坐低,表現熱誠,值得嘉許。

,食落覺得好新鮮。$8一小碗,其實份量已足夠。

2018-12-26