2023-02-21
西環高質日式石燒和牛 呢間主打日本黑毛a4石燒和牛 環境係日本居酒屋風格 價錢唔貴 仲要網上評價唔錯 簡單紀錄一下.大概1900黎到 已經滿座 要排隊好彩咁岩今日有位 後面入黎嘅客人已經冇位啦店面細細 座位唔多 如果黎最好都係book位餐牌睇圖(加$48套餐 跟日式沙律 月見蛋紫菜飯 蜆湯 汽水).望餐牌最吸引係 ⭐️極上薄燒A4黑毛和牛肉上蓋三食$168係一大片油花好靚仔嘅和牛.但今日想試⭐️吉列a4黑和牛 牛小排$178好彩冇點錯 👍🏻吉列炸皮夠薄 夠脆👍🏻仲要黏合厚好好 夾住影相多次都冇散 加分👍🏻A4黑毛和牛 肉質係油脂感重 入口即化果種😋石燒和牛 燒緊果時 聞到 油香好正🥰拌飯一流和牛煎出黎嘅油燒可以用黎再燒蔬菜.⭐️蔥燒薄切牛舌+原切牛舌心條$128👍🏻2款牛舌同樣高質 幾爽口但個人鐘意厚切嘅厚度 更有口感.⭐️和牛他他88😋生嘅牛肉加埋蛋汁醬汁 調味唔重👍🏻食落似魚刺身 完全唔腥 幾鮮味.⭐️吉到池魚$38👍🏻同樣高質 成塊池魚排拎去炸 又脆又juicy.feel到呢間餐廳出品 調味唔重感覺到佢地對自己食物有信心整體質素對得住價錢 評價上級 會回頭.#hkfunfoodrecord
大概1900黎到 已經滿座 要排隊
整體質素對得住價錢 評價上級 會回頭
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_香港大學
#hkfunfoodrecord_西灣
#頑石燒肉所 (西環)
地址:西環皇后大道西393號地舖
‼️想睇更多資訊
‼️呢邊有貓貓睇:@hkfuncatrecord
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#香港大學美食 #吉列和牛 #和牛 #燒肉 #西環美食