2024-02-23
🙋🏻♀️早幾日去咗K11度行街買新衫過年,呀女就比佢哋嘅粉紅色嘅舖頭吸引咗入去👧🏻👧🏻🥳原來佢哋岀咗全新嘅法式可頌夾心球呀,之前淨係試過佢哋以假亂真嘅造型蛋糕🍰,同埋法式甜品/流心蛋糕等等,今次我哋就試咗佢哋嘅🥭伯爵茶馬德蓮&芒果+🥓卡邦尼&煙肉+🫘日本綠茶馬德蓮&十勝紅豆粒+🍰紅絲絨馬德蓮&杏仁🤩佢哋新推出嘅香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,由新月可頌麵包化成圓轆轆嘅滿月形狀🌕,鬆脆嘅可頌酥皮包住不一樣嘅口味/軟綿綿嘅瑪德蓮蛋糕,每款口味都搭上絕配嘅夾心餡,一啖咬落去口感真係好豐富🥰❤️法式可頌夾心球:🥭伯爵茶馬德蓮&芒果🍫朱古力馬德蓮&榛子脆脆醬🥓卡邦尼&煙肉🫘日本綠茶馬德蓮&十勝紅豆粒🍰紅絲絨馬德蓮&杏仁🦐蝦醬馬德蓮蛋糕&肉鬆🩷伯爵茶馬德蓮&芒果香甜嘅芒果配清新嘅伯爵茶,口感好有層次💛卡邦尼&煙肉芝士卡邦尼配煙肉,口感真係好特別,啱晒鍾意食卡邦尼嘅我💚日本綠茶馬德蓮&十勝紅豆粒濃郁嘅綠茶配甜甜嘅紅豆,真係最好嘅配搭❤️紅絲絨馬德蓮&杏仁軟綿綿嘅紅絲絨再加埋杏仁入去,一次過食到哂兩種口感
❤️法式可頌夾心球:
🥭伯爵茶馬德蓮&芒果
🍫朱古力馬德蓮&榛子脆脆醬
🥓卡邦尼&煙肉
🫘日本綠茶馬德蓮&十勝紅豆粒
🍰紅絲絨馬德蓮&杏仁
🦐蝦醬馬德蓮蛋糕&肉鬆
🩷伯爵茶馬德蓮&芒果
香甜嘅芒果配清新嘅伯爵茶,口感好有層次
💛卡邦尼&煙肉
芝士卡邦尼配煙肉,口感真係好特別,啱晒鍾意食卡邦尼嘅我
💚日本綠茶馬德蓮&十勝紅豆粒
濃郁嘅綠茶配甜甜嘅紅豆,真係最好嘅配搭
❤️紅絲絨馬德蓮&杏仁
軟綿綿嘅紅絲絨再加埋杏仁入去,一次過食到哂兩種口感