近年越多越流行食素 呢日就同奶綠男嚟到一間中環呢間幾特別既素食餐廳🤩menu 有齊中英文菜名 好似我哋呢啲初嚟嗜新鮮 兩個食印度素既新人都唔洗唔知自己點咗咩😌掀下個menu呢度無論係素菜抑或係肉食既menu 佢頭盤同主菜既menu都有各咁多頁 啱晒素食者同埋肉食者一齊開餐😆👍🏻我哋就各叫咗款素菜同肉類既頭盤 素菜頭盤就叫咗份 奶路芝士香煎餅(Paneer Tikka) 食落係類似豆腐餅加奶路芝士煮成 呢味香煎餅食落主要係食到鹹香味為主 味道有別住平日豆腐同芝士一般既味道 比平時食到既素菜特別🤨我哋另外仲叫個 印式燒烤奶油香料雞件(Murgh Malai Tikka)雞件煎得幾好 火喉啱啱好 雞肉幾有彈性 調味好香口 另外我哋叫咗個印式番紅花印度咪炒黃飯(Saffron Pullao)食落似係米粉加炒飯炒埋食落口感同味道都比較特別 軟軟地鹹鹹地咁 而我哋最鐘意既就係佢哋既烤餅同咖喱 我哋叫咗份 印式奶油汁咖喱羊肉(Lamb korma)同埋印式香辣椰汁咖喱魚(Coan fish curry)😛兩款咖喱都好入味 我哋叫咗兩份薄餅配咖喱食 叫咗原味烤薄餅(Tandoori Roti)同蒜茸烤

叫咗原味烤薄餅(Tandoori Roti)同蒜茸烤餅(Garlic naan)🥰一種好有奶油香甜 一種好香辣兩款都好惹味 嚟到一定要叫佢哋既咖喱同薄餅食😛

另外我哋仲叫咗mocktails 我叫咗杯24Carat gold
奶綠男叫咗杯Malibu Sea賣相都幾吸引 兩杯入口幾重香味
味道偏甜 幾啱嗜甜既人飲 👀下次再嚟叫小樣主食 試下佢哋啲特色甜品都好