2023-12-23 12 瀏覽
石門地鐵站旁的商場, 原來有好多特色好多小店,每一間都各具特色。 今次我發現一間喺2樓商場扶手電梯,向後行的一間咖啡名字改得非常特別的cafe , 所以就試試(5⭐️最高)凌晨航班(5⭐️)是由檸檬咖啡加血橙雪葩。飲落第一啖呢味就會比較濃,因為他是用Espressoc ☕️去做嘅, 之後就飲到梳打嘅味道最特別的是面層加了血橙雪葩💕, 所以飲落會有少少澀澀地🤪。最後是tonic 水會令到成杯飲品會有清新的效果。🚿牛角包🥐配雲呢拿Galato (5⭐️)有雲呢拿籽雲呢拿籽在當中,牛角包🥐被焗熱之後切成一半,加上綠茶粉及朱古力醬看似聖誕樹🎄一般。 利用加入雲呢拿指的Gelato製成小雪人☃️。味道好特別🤩黃金燕麥奶(5⭐️)我比較喜歡這一杯,因為薑味唔算好濃🥰,但飲完之後可以令到個人暖笠笠😍😍最啱冬天飲用。

凌晨航班(5⭐️)
凌晨航班

牛角包🥐配雲呢拿Galato (5⭐️)
牛角包🥐配雲呢拿Galato

黃金燕麥奶(5⭐️)
黃金燕麥奶

凌晨航班