2017-03-21
最近好少喺銅鑼灣食飯, 所以約咗我銅鑼灣啲朋友出嚟食晚飯, 朋友即刻話不如去一間好好食嘅餐廳喺大坑, 既然佢已經諗好咗食咩嘢嘅話咁我就唔多考慮啦。朋友同我講呢一間餐廳嘅食物係好特別嘅, 都係佢朋友介紹嘅只不過係佢上次 望到menu一眼 就好想去食啦 因為佢個menu 入面嘅內容同埋個配搭 非常之特別!所以that's why我去咗呢間餐廳之後就影低 menu畀大家去參考下啦, 我嗰日喺現場睇真係覺得好誇張好特別, 從來都冇見過有咁嘅egg benedict, 如果有留意開我嘅openrice, 相信大家都知道我係一個egg benedict怪, 所以我就揀咗egg benedict做我嘅main, 而呢個egg benedict個全名就係叫做 “法式油浸鴨腿配烤夫班尼迪蛋” , 朋友對蛋有啲過敏所以that's why佢就揀咗另外D 嘢嚟食,“珍寶龍蝦仔 牛角酥配薯條”, 其實係個名上面已經冇得輸 因為我睇完就已經唔記得咗個全名啦。專登切開隻蛋黃 等佢有流心嘅效果畀大家可以見到, 整egg benedict 有流心嘅效果已經係贏咗第一步。 首先已經過咗我個關, 再嚟佢去油浸鴨腿 配上烤
朋友同我講呢一間餐廳嘅食物係好特別嘅, 都係佢朋友介紹嘅只不過係佢上次 望到menu一眼 就好想去食啦 因為佢個menu 入面嘅內容同埋個配搭 非常之特別! 所以that's why我去咗呢間餐廳之後就影低 menu畀大家去參考下啦, 我嗰日喺現場睇真係覺得好誇張好特別, 從來都冇見過有咁嘅egg benedict, 如果有留意開我嘅openrice, 相信大家都知道我係一個egg benedict怪, 所以我就揀咗egg benedict做我嘅main, 而呢個egg benedict個全名就係叫做 “法式油浸鴨腿配烤夫班尼迪蛋” , 朋友對蛋有啲過敏所以that's why佢就揀咗另外D 嘢嚟食,“珍寶龍蝦仔 牛角酥配薯條”, 其實係個名上面已經冇得輸 因為我睇完就已經唔記得咗個全名啦。
你喺飲品方面, 我就 叫咗 green tea milk shake, 是朋友就叫左青蘋果 沙冰。
食完嘢飲完嘢梗係你一個happy ending, 就係甜品時間啦! 經店員介紹佢哋啱啱新出咗個薑汁梳乎厘, 既然係新出所以我哋都 叫 咗嚟試一試! 真係估佢唔到 原來圖同實物係可以成正比嘅!!!! 呢一個賣相已經畀足一百分, 由於薑汁味太重所以係100分裏面我扣咗五分, 如果你食得薑嘅人就一定唔好放過佢啦!
最後show 數返門面同埋店內嘅情況 店舖就唔算大 所以大家坐上嚟會有親密少少感覺, 不過唔緊要啦有好味嘅食物親密少少又如何呢