2023-05-16
今日黎上環做野,肚餓至極嘅我哋行過附近有間門口唔錯嘅餐廳就入去試下啦,入到去見到裝修有主題架,🕴🏼特務餐廳佈置了一啲特務相關的裝飾,望住啲特工道具令我諗起kingsman🤣,但原來佢地係pigsman 因為佢地嘅主打食物係豬肉,淨係豬扒飯已經有7款啦,其餘仲有漢堡、多士、沙律、小食⋯⋯🥢豬榴彈(手打雙層豬柳芝士漢堡)呢間餐廳嘅招牌菜之一嘅手打雙層豬柳芝士漢堡,份量十足,又有少少辣,忍唔住要讚一讚。首先,講返佢嘅口感,個包食到牛油香而且仲整到好香脆,啲豬柳係新鮮嘅豬肉自家製作,手打嘅口感好彈牙又多汁,真係好juicy!每一啖都好有咬勁,芝士融咗之後仲加強咗佢嘅濃郁味道,再加有少少辣嘅調味再增添咗味道層次🥢特務J 招牌威士忌BBQ豬扒飯令一個招牌菜就係呢間餐廳嘅招牌威士忌BBQ豬扒飯,佢嘅威士忌BBQ汁真係好獨特,酒香帶住煙燻同埋微甜嘅味道,而且佢哋嘅厚切豬扒煮完後裡面仍然保持嫩而juicy🤤🥢特務R 芝士蘋果焗豬扒飯都係招牌菜之一就係芝士蘋果焗豬扒飯。佢結合咗香茅豬扒飯同芝士茄汁焗,帶黎一個令人驚喜嘅味道😍 芝士蘋果焗豬扒飯帶有一種獨特的香茅味道,豬扒經過烤焗後,仍然保持著豬肉的軟熟而多
🥢豬榴彈(手打雙層豬柳芝士漢堡)
🥢特務J 招牌威士忌BBQ豬扒飯
🥢特務R 芝士蘋果焗豬扒飯
都係招牌菜之一就係芝士蘋果焗豬扒飯。佢結合咗香茅豬扒飯同芝士茄汁焗,帶黎一個令人驚喜嘅味道😍 芝士蘋果焗豬扒飯帶有一種獨特的香茅味道,豬扒經過烤焗後,仍然保持著豬肉的軟熟而多汁。而焗上的芝士茄汁在高溫下融化,形成一層濃郁的芝士薄膜,焗蘋果嘅口感與厚切豬扒的軟韌性相互交織,增添了整體口感的層次感
總括嚟講佢哋嘅食物份量啱啱好,座位都坐得好舒適,而且食物質素高,就算只有豬都好有驚喜,餐廳亦歡迎堂食或者外賣💙