2024-11-12
今日去咗旺角白布街一間好有日本居酒屋feel 嘅餐廳🍴它們有兩層的。一入去地下係bar 枱岩曬鍾意返兩杯🍻嘅人。樓上就係榻榻米枱地方都算寬敞⋯⋯一路食一路聽住日本歌好有去左日本嘅感覺。我們三人叫左佢地嘅二人dinner set加埋散叫嘅幾款串燒都夠食的👍Dinner set 有:前菜- 《明太子薯仔沙律配漬牛蒡🥗》⋯⋯明太子醬加埋薯仔唔太漏另有爽口牛蒡令到成果沙律好夾~《新鮮生蠔🦪》 非常新鮮肥美,仲有D海水味好fresh. 師傅加左D橙醋酸酸地令到蠔冇腥味,入口即溶《四色魚生拼盤》 有新鮮厚切三文魚、油甘魚、魷魚加吞拿魚各兩件~《馬友一夜乾》 外面煎得香脆而魚肉仲好滑口,配合埋佢地嘅特制醬汁值得一試👍《泡菜鴨肉冷稻庭烏冬》 煙鴨肉加埋冷泡菜醒胃唔辣非常開胃《綠茶紅豆和果子、蕨餅》甜品唔太甜有Q Q感~佢地都有好多唔同嘅串燒選擇 -今次我叫左雞翼、雞軟骨、雞柳、雞腎、黑毛豬腩肉同粟米🌽最令我驚喜係鹽燒牛小排串,肉汁濃有口感👍
Dinner set 有:
《泡菜鴨肉冷稻庭烏冬》 煙鴨肉加埋冷泡菜醒胃唔辣非常開胃
《綠茶紅豆和果子、蕨餅》甜品唔太甜有Q Q感~