2015-08-10 1172 瀏覽
PP一向係個芝士迷,所以Cheese Cake當然唔例外地成為我既囊中物,有朋友係果頭住,就托左佢去幫我買~(為左食不擇手段xd)真係要多謝佢~因平時好少去果頭,如果唔係都冇機會食到lu~以一個小木盒放住個蛋糕,精緻小巧,外形設計簡單得黎又幾特別,而且我食完會留番個盒放小雜物Creme Brulee Cheese Cake,面頭有層薄薄既焦糖,放得岩岩好,完全冇整污糟個盒,打開蓋後,淡淡既芝士蛋糕味已經撲鼻而來,之後就係準備架餐切佢~可能因為放太耐,所以切既時侯比較黏,所以切到一忽忽,不過唔會影響味道同口感芝士味特濃,食落夠晒creamy,薄薄既焦糖食落微苦帶甜,成個口腔都有好強烈既芝士,餅底偏軟身,好似融入其中咁,雖睇落細細舊但每人食一小份都會覺得好足夠,好飽肚
有朋友係果頭住,就托左佢去幫我買~(為左食不擇手段xd)
真係要多謝佢~因平時好少去果頭,如果唔係都冇機會食到lu~
Creme Brulee Cheese Cake
題外話/補充資料: 朋友話我知堂食要加$10,所以外賣係明智既選擇xd
外賣自取