2022-05-19 50 瀏覽
🍽𝐵𝑟𝑒𝑎𝑑 𝑎𝑛𝑑 𝐵𝑖𝑠𝑡𝑟𝑜———————————————🐈:今次係第二次嚟,好開心見到間餐廳有好多人幫襯,因為都有擔心過一間咁高質嘅餐廳會因為個location而缺少生意!我同朋友係特登再嚟㗎🥰🥰,叫咗兩個上次餐牌無嘅飯!———————————————🌟極上蟹肉海鮮 鰹魚湯泡飯好驚喜!估唔到會咁足料有成四款海鮮🦞!!有鮮蝦、青口、墨魚仔同蟹肉,全部都係好新鮮彈牙。個湯都好鮮甜,除咗鏗魚,仲會有淡香嘅海鮮味同埋香菇味,高質!_🌟日式洋蔥牛肉飯味道唔錯,牛肉香,肉質腍,洋蔥汁甜度適中。我鍾意佢加咗粟米嘅配搭,粟米嘅清甜會中和返個飯嘅油膩感。_🌟巴斯克芝士蛋糕呢間嘢嘅甜品係唔會令人失望💓,個面夠燶,芝士味夠香濃,正!_🌟 Cappuccino 配紅莓餅呢度嘅咖啡唔錯的,欣賞佢地會跟返Biscotti,點咖啡再食再飲啖咖啡🥰,完美。———————————————#黃竹坑美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover
🍽𝐵𝑟𝑒𝑎𝑑 𝑎𝑛𝑑 𝐵𝑖𝑠𝑡𝑟𝑜

🌟極上蟹肉海鮮 鰹魚湯泡飯
好驚喜!估唔到會咁足料有成四款海鮮🦞!!

🌟日式洋蔥牛肉飯

🌟巴斯克芝士蛋糕
呢間嘢嘅甜品係唔會令人失望💓,個面夠燶,芝士味夠香濃,正!

🌟 Cappuccino 配紅莓餅

———————————————

#黃竹坑美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood
  • 極上海鮮蟹肉飯
  • 巴斯克芝士蛋糕