2019-10-29 1802 瀏覽
The night market 係一間特色嘅台灣菜, 坐落於九龍塘又一城商場裏面。 地點就腳, 餐廳裏面嘅空間感都大 坐得幾舒服 。餐牌好靚, 製作好有心思 小籠包係我哋嘅至愛 這裏的小籠包一籠有四個, 皮薄餡多, 一咬落去, 還有熱辣辣的肉汁流出嚟 非常正, 好食 新竹炒米粉亦是呢度嘅招牌菜 炒米粉裏面有雞蛋絲,甘筍絲,冬菇絲,椰菜絲。。 口感豐富,而且炒得香。 一人一啖好快就清咗一碟 灌湯牛肉餅我覺得 呢個係最好食嘅小食。餡餅兩邊煎得香脆 ,裏面嘅牛肉汁一咬就必出嚟 有非常濃郁嘅牛味, 好香口,好好食。。 因為太好食我哋食完又叫多咗一碟 黃金豬扒麵 麵湯清清地不會太鹹 ,豬扒炸得酥脆, 麵質地又或有彈性, 口感不錯 見到餐牌仲有好多其他嘢食都想試。。例如生煎包,蒜泥白肉等等。。不過我哋已經太飽, 約咗下星期再過嚟食其他招牌菜

餐牌好靚, 製作好有心思

小籠包係我哋嘅至愛

非常正, 好食