5天前
最近有fd 升職加人工請食飯,去左荃灣呢間木系又好坐既餐廳食晚飯!呢間既系cafe又系餐廳,啲咖啡都幾特別同出色。成間都系木枱木凳,亦有梳化位,坐得夠舒服,坐耐啲都無問題!Pistachio Bliss $78色彩豐富既一杯咖啡,睇落層次分明,士多啤梨奶泡同開心果碎,中間系espresso,再下一層系士多啤梨醬,底層系開心果醬。味道豐富。個人建議攪勻成杯先飲,因為底下既醬好杰身,飲落幾重奶味,咖啡味吾太重,亦有淡淡既士多啤梨香,開心果味就吾系太突出。Tropical Sunrise $78橙汁、熱情果肉加埋cold brew,有啲似橙啡,味道偏酸,苦中帶甘,咖啡味會比較重,好彩加左蜜糖,令味道中和返,所以飲落去幾balance。Seafood Pizza $148Pizza有2個size,我地呢個系9”,夠2個人食,脆薄餅底,海鮮餡料有三文魚、墨魚粒、蝦滑、蟹肉棒,以千島海鮮醬同鰹魚乾作調味,熱食時芝士有微微拉絲,味道不錯,不過size比我想像中細份左啲。柚子蜜糖烤春雞 $198店員推介,就叫左一份,比想像中大隻,肉質吾算好鞋,烤雞表面加左好重既柚子蜜糖,柚子比較酸,不過佢旁邊有配預熱
Pistachio Bliss $78
Tropical Sunrise $78
Seafood Pizza $148
柚子蜜糖烤春雞 $198
店員推介,就叫左一份,比想像中大隻,肉質吾算好鞋,烤雞表面加左好重既柚子蜜糖,柚子比較酸,不過佢旁邊有配預熱左既燒汁,配燒汁食好味啲。底下有啲炸芝士圈同蔬菜。
餐牌: