🎪 泰斗(尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈4樓樓上露天泰國菜🇹🇭餐廳好有格調好有feel🥳似足泰國resort🥰露台空間用餐仲可以望住九龍公園景色,岩晒兩個人撐枱腳😚🌸環境係五星級啊‼️🌟冬蔭功明爐魚 $248好用心既菜式,即時製作,好野係值得等待架😙上枱熱烘烘,店員預備一大碗冬陰湯,不時幫手淋湯,滾起後飲下湯底刺激味蕾🥹正正🫶🏻入面有好多香料 ,有金不換、香茅等,魚肉嫰滑,配料有菇類和粉絲,吸曬啲湯夠入味😙🫶🏻🌟鹽燒牛舌串 $48有兩大串架!過過口癮岩晒。聞上去好有烤香味,咬落去入面係軟心架,配埋醬汁就夠晒惹味‼️🌟蝦醬炒通菜$98最近小編都種通菜😗不時不食,依家食通菜岩晒😂家庭式既感覺,配蝦醬惹味,正常發揮。🌟泰式椰青海鮮焗飯$178上枱哇一聲真係不得了,份量係巨多‼️開初以為擺盤先推到咁高,但原來深不見底 🫣應該係4個人既份量。椰汁🥥味濃,入面有好多海鮮,入面仲有椰子肉,啖啖口感好豐富🥹想再多層次啲,又可以加埋肉鬆同腰果,係正架!🌟奇異果沙冰$68🌟Pomelo Master $88
🎪 泰斗(尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40號中達大廈4樓

🌟冬蔭功明爐魚 $248