2019-03-16 95 瀏覽
今日喺旺角嘅百老匯戲院睇完戲之後就同朋友一齊行入女人街搵嘢食。女人街出名小店多,齊集不同國家嘅嘢食,而轉角位就見到呢個食麵既餐廳,門口已經聞到好大陣曾經食過嘅柳洲螺絲粉味道,令人垂涎三尺。《柳州螺絲粉》$48味道同我之前食過既一模一樣,超香!螺絲粉配料好豐富,尤其加入左花生,食起黎好香口!竹筍臭得黎好香🥰麵條比米線更滑更有咬口,推薦👍🏻👍🏻加左兩份配料,《麻辣雞絲》$12、《鍋燒肉》$12,味道唔錯!《卜卜蜆花甲粉絲》$62好多隻花甲,食落新鮮,厚肉無沙。湯底較清,重胡椒粉味,不過唔太咸,粉絲索晒湯都唔錯,但整體味道一般。《三味爽脆魚皮》$48泡椒、酸辣、香辣。三款都好惹味,涼食魚皮十分爽脆,一點腥味都無,愈食愈想食。《蛋餃》$18第一次食,好有新鮮感。蛋皮薄薄一層,內裡餡料飽滿,豬肉碎配上馬蹄粒,口感好好。 我地二人食到好飽都唔洗二百蚊,性格比真係好高👍🏻👍🏻👍🏻

《柳州螺絲粉》$48

《卜卜蜆花甲粉絲》$62

《三味爽脆魚皮》$48

《蛋餃》$18

我地二人食到好飽都唔洗二百蚊,性格比真係好高👍🏻👍🏻👍🏻