今個星期日想好好拍個拖浪漫下, 突登上網搵下有咩好餐廳chill下~ 見到依間係堅離地城海旁隔離既一間手工啤酒餐廳, 見評價唔錯, 又係海旁諗住食完飯可以浪漫下, 所以就打黎book定位~ 堅尼地城站落車5分鐘都唔洗既路程就到啦, 入到去第一眼係見到bar枱入面有幾個靚仔店員之後就係一排排既酒桶, 釀酒器, 直頭成間釀酒廠咁, 已經感覺好特別同有點點既期待~ Beer Tasting Paddle一次過試哂6款唔同酒精濃度, 苦味, 色澤, 果香, 甜味既手工啤酒, 係酒既後面放有卡片詳細說明, 好detail! 試左中意邊款先再order, 當中有花香味, 有苦d有清d, 我就最中意Bright Ale(Tropical & Fruity), 飲落有淡淡果香, 好岩女仔飲NICOISE Salad好靚既Seared Tuna, 表面輕輕用高温烘過, 肉仍然保持嫩粉紅, 水煮蛋好滑, 簡單用上橄欖酒黑醋, 清新又好味。Stir-Fried Beef Spaghetti意粉炒得好香, 醬汁沾滿意粉而且好平均, 見到佢係用chlli sauce所以揀佢因為我地都中意食辣, 確實佢炒得好惹味

Beer Tasting Paddle

NICOISE Salad

Stir-Fried Beef Spaghetti
意粉炒得好香, 醬汁沾滿意粉而且好平均, 見到佢係用chlli sauce所以揀佢因為我地都中意食辣, 確實佢炒得好惹味! 仲用左kale令到口感更加豐富

Rib Eye
叫左medium rare, 哩塊rib eye不得了, 軟腍之外一切落去非常juicy, 跟左燒汁但個人認為原汁原味已經夠哂香係最好食。另外有烤過既串茄同薯仔, 份量同味道都配合得好好

Brownie
Apple Pie
一早已經諗定要食兩個甜品, 因為之前上網搵佢既時候已經見到佢d甜品好吸引, 真係無令我失望, Brownie用鐵pan上, 店員係面前淋上朱古力醬, 落係鐵板既醬滾到起pop, 落係雪糕上既醬則即時結凍變成一層朱古力脆皮, 幼滑雲呢嗱雪糕, 朱古力脆皮, 濃厚brownie, 熱朱古力醬, 同時放入口, 味覺同視覺都有多重享受, 必定要試下

蘋果批亦非常好食, 面頭一球雲呢嗱雪糕, 酥皮做得酥脆, 入面好多蘋果肉, 十分香甜
超中意依兩個甜品!

好滿足既一餐, 由啤酒到甜品都好出色, 唔黎食飯既話, 飲下酒叫個甜品傾下計relax下都好適合, 男朋友都話好正, 絕對會再黎