REFLECT Restaurant & Bar

2024-10-28 700 瀏覽
呢間位於旺角天台手工墨西哥Fusion餐廳真係令人驚喜!環境靚,氣氛輕鬆,非常適合聚會。菜式方面,每道菜都融合咗傳統墨西哥味道,同時加入創新元素,令人耳目一新。 ✨是日餐湯:蘑菇湯蘑菇湯真係好正!滑滑的口感,超香濃,蘑菇味道鮮美,香氣四溢。加點香草更添風味,飲一口就暖心。✨Main Course: 雞肉墨西哥夾餅(三件)雞肉墨西哥夾餅真係一絕!三件炸玉米餅外脆內軟,包住多汁的雞肉,口感一流。再加上牛油果醬和莎莎醬,味道層次豐富,酸忌廉又添清新,真係每一口都令人陶醉!簡直係高級享受!✨Meat: 慢煮加拿大保濕豬鞍呢道慢煮加拿大保濕豬鞍真係好正!豬鞍肉質超嫩,慢煮之後咬下去肉汁噴發,口感滑到無朋友,肉質一啲都唔嚡!配上烤焗甜薯,外脆內軟,甜味剛好,平衡咗肉嘅濃郁。再加上阿根廷香草醬,清新香氣一襲而來,令整道菜更加豐富!✨ Toxic Slush 同友人都叫咗呢款Mock-tail!我試咗MIX Berry口味,朋友就試咗荔枝🥰 果汁Smoothies底濃郁又健康,水果味道豐富,口感滑溜,唔會太甜,令人一口接一口。搭配混合莓果,果香四溢!而荔枝味飲落更加清新,又帶點清甜!

✨是日餐湯:蘑菇湯

✨Main Course: 雞肉墨西哥夾餅(三件)

✨Meat: 慢煮加拿大保濕豬鞍

✨ Toxic Slush