2023-07-13 42 瀏覽
今日Shopping行到累累哋有D肚餓,行到這個長沙灣廣場見到呢一間Mata Japanese Cuisine係3樓,係一間日式fusion菜,整間店外望見我覺得都幾靚😍,同時店面分開兩邊,另外一面係有吧位高枱座位,係以柔和色調坐吓食吓都幾正😚,另外一面環境裝置簡約而帶點文清風🤔,食物方面賣相質素都唔錯!.金濃金瓜意粉 $68呢一碟金瓜意粉賣相都好靚😍增添食慾, 整碟意粉金黄醬汁濃郁😙,掛滿一條條意粉食入口軟滑軟硬適中又有口感😋,意粉上面放咗香甜金黃南瓜蓉增添美味!.吉列豬扒飯配小町白米 $98呢一款吉列豬扒飯望著都唔錯🤔,整款套餐豬扒甘香酥脆嘅賣相,外皮十分之酥脆包裹整塊豬扒,豬扒肉質腍嫩味道香口😙,沾吓店家自製醬汁令到味道特別又好食😋,配埋小町白米食粒粒口感都唔錯!.佢嘅甜品花生酥係店家自己製圓碌碌細細個一啖一口,食入口好香花生香味😙,鬆脆可口甜度恰恰好都幾好食😋 !.
金濃金瓜意粉 $68

意粉上面放咗香甜金黃南瓜蓉增添美味!
吉列豬扒飯配小町白米 $98

呢一款吉列豬扒飯望著都唔錯🤔,整款套餐豬扒甘香酥脆嘅賣相,

配埋小町白米食粒粒口感都唔錯!

2023-07-10
午餐