2023-08-06 20 瀏覽
最近多左出街食飯,都想搵特別啲既餐廳食,於是就試下朋友推介燒肉酒場既成吉思汗燒肉餐廳位置闊落,裝修好有日式居酒屋既感覺,我地6:30入坐, 唔洗30分鐘,成間餐廳就full哂, 最好book定位先黎!成吉思汗燒肉除左羊之外,都可以選擇牛肉,今次我同朋友揀左和牛黎試下一開始店員會先為我地準備爐邊既蔬菜,有椰菜,菇,蔥,洋蔥,另外再提供左夾饃和牛盛盒盛盒十分精美, 和牛肥美,肉味香濃, 一咬開和牛既油脂擁出,齒頰留香,正!盛盒中間亦配上月見汁,係甜豉油加鵪鶉蛋,和牛配上月見汁食可以令和牛更加香滑黎得食成吉思汗燒肉,當然要試埋成吉吉汗食法, 用夾饃配上燒好既蔬菜同牛肉一齊食,別有一番風味, 有啲似kebab咁, 我個人最鍾意呢個食法❤️食到咁上下,當然要飲下野,估唔到餐廳仲可以提供台式飲品, 我地叫左楊枝甘露沙冰,沙冰好足料,有好多柚子肉👍🏻我地之後再叫左啲串燒食,串燒既價錢好優惠,仲要唔洗自己燒我地叫左一份白鱔同大啡菇, 白鱔外皮燒得香脆,內裏肉質嫩滑,大啡菇亦好juicy我同朋友都好鐘意呢間餐廳,下次一定再黎食!

和牛盛盒

我地之後再叫左啲串燒食,串燒既價錢好優惠,仲要唔洗自己燒

我同朋友都好鐘意呢間餐廳,下次一定再黎食!