2024-06-12 583 瀏覽
記得幾年前小編仲讀緊大學嗰陣已經食過呢一間餐廳,嗰陣嘅裝修冇依家咁靚咁精緻,去到門口嗰陣小編一度以為自己去錯餐廳🙏🏼。🥘豐盛台灣牛肉湯麵 $78湯麵有軟淋得嚟又有少許煙韌的牛腩、牛𦟌等,兩者都非常入味。配料仲有貢丸、花枝丸、滷蛋,都幾足料,搞到小編飽到食唔落甜品/小食😔。而牛骨湯飲落味濃帶甘,食得出些少藥材味,感覺養生之餘又唔會令麵條難食左。飲品就味道正常,但如果叫埋特飲就會少少貴,所以小編就叫左杯蘋果梳打,不過小編聽聞佢哋嘅飲品都唔差過外面嘅手搖飲品店,而且價錢都差唔多/平少少🫢小編見佢個兔仔冰好似好好食咁,但要成百幾蚊,如果預算有限就未必建議叫呢個冰了😔賣相:⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐CP值:⭐⭐⭐(粒半)由於觀塘區有太多台式餐廳,除咗正餐定價尚算可以之外其他菜品都偏貴,所以性價比冇咁高了😔🙌🏼。#Foodporn #Foodie #平民 #小資 #觀塘美食

🥘豐盛台灣牛肉湯麵 $78

賣相:⭐⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐
CP值:⭐⭐⭐(粒半)