2024-10-18
一上樓梯見到門口裝修已經好靚既霓虹燈招牌,入到店內仲見到好多唔同嘅擺設, 裝修以七八十年代為主題, 好有feel.見到menu佢哋嘅雞煲亦都有好多選擇連榴槤雞煲都有呢而我同朋友就揀左日本廣島蠔雞煲(半隻)一黎到就聞到好香濃, 我哋叫咗小辣,辣度啱啱好,廣島蠔大概有4-5隻, 蠔身脹卜卜, 食落鮮甜, 而最估唔到係個煲底入邊竟然都有幾多配菜,有菇,荀,同埋炸枝竹炸枝竹條條都吸哂汁, 好惹味. 雞件咬落都好嫩滑食完雞件我地就加湯打邊爐喇加湯仲可以選擇雞湯/豬骨湯龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) 🐂拼盤包含左幾款唔同部位包括有手切牛頸脊,雪花肥牛,骰仔牛肉粒,牛舌,牛腱同埋牛胸爽.樣樣牛味都好重當中覺得牛舌最好味, 口感最正脆鯇腩片🐟平時打邊爐,我都好鍾意食脆肉鯇脆肉鯇既肉質鮮嫩,外皮夠脆回味五香肉丁餃🥟平時響出邊都好似冇見過五香肉丁餃今次一於試吓先食落帶有微辣鮮香,咬落juicy,估唔到都幾好食龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤🥦🥬拼盤內有番茄🍅,淮山、唐生菜、金菇、蓮藕、黑木耳、油麥菜、白蘿蔔,津白同粟米仲有心機嘅係個白蘿蔔,仲用竹籤串好做咗成個心形出黎,好打卡再加埋杯鹹檸樂, 爽阿
見到menu佢哋嘅雞煲亦都有好多選擇
連榴槤雞煲都有呢
而我同朋友就揀左
日本廣島蠔雞煲(半隻)
一黎到就聞到好香濃, 我哋叫咗小辣,辣度啱啱好,
炸枝竹條條都吸哂汁, 好惹味. 雞件咬落都好嫩滑
食完雞件我地就加湯打邊爐喇
加湯仲可以選擇雞湯/豬骨湯
龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) 🐂
拼盤包含左幾款唔同部位
樣樣牛味都好重
當中覺得牛舌最好味, 口感最正
脆鯇腩片🐟
平時打邊爐,我都好鍾意食脆肉鯇
脆肉鯇既肉質鮮嫩,外皮夠脆
回味五香肉丁餃🥟
平時響出邊都好似冇見過五香肉丁餃
今次一於試吓先
食落帶有微辣鮮香,咬落juicy,估唔到都幾好食
龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤🥦🥬
仲有心機嘅係個白蘿蔔,仲用竹籤串好
做咗成個心形出黎,好打卡
再加埋杯鹹檸樂, 爽阿