2018-03-19 1023 瀏覽
唔知由邊一年開始,習慣左生日都會搵一間特別或者想試既餐廳同自己慶祝生日🎂 當係獎勵自己又或者靜靜地檢討一下過去一年既自己-今晚Book 左依間Cozy Corner 之前係K11 附近上完堂經過,覺得依間餐廳細細間,但好有歐陸式既格調。每次經過依間餐廳,都會令我諗起五年前係法國留學,hostel 附近那間西餐廳🍴,好味到令人難以忘懷。今晚一於試下先😋。可選擇室外/室內一進室內,猶如打開隨意門,進入左小法國環境好有情調-叫左一份沙律一個main course🌟蟹肉牛油果🥑沙律🥗蟹肉同牛油果🥑一向係我至愛牛油果既質地軟滑,像忌廉般一樣,令蟹肉吃起來更有綿滑口感新鮮沙律菜入面仲有爽口既青瓜粒沙律醬方面,,用上我喜歡既黑醋一來低卡😂,二來甜甜酸酸很開胃,口感相對較清新-🌟香煎焗三文魚扒伴薑汁及時令蔬菜配蜜糖芥末醬賣相仿如藝術品紅蘿蔔🥕青瓜刨皮,裝飾如絲帶🎀三文魚肉厚,先煎一煎再焗肉質較嫩滑魚皮較香脆伴上蜜糖芥末醬,酸甜入口溫和新鮮食材,簡單地調味已經很美好-今晚係小法國為自己慶生👑一間氣氛很有情調既餐廳下次會同男朋友黎😂
今晚Book 左依間Cozy Corner

今晚一於試下先😋。
可選擇室外/室內

一進室內,猶如打開隨意門,進入左小法國
環境好有情調
叫左一份沙律一個main course
🌟蟹肉牛油果🥑沙律🥗

蟹肉同牛油果🥑一向係我至愛
牛油果既質地軟滑,像忌廉般一樣,令蟹肉吃起來更有綿滑口感
新鮮沙律菜入面仲有爽口既青瓜粒
沙律醬方面,,用上我喜歡既黑醋
一來低卡😂,二來甜甜酸酸很開胃,口感相對較清新
🌟香煎焗三文魚扒伴薑汁及時令蔬菜配蜜糖芥末醬
賣相仿如藝術品

紅蘿蔔🥕青瓜刨皮,裝飾如絲帶🎀
三文魚肉厚,先煎一煎再焗
肉質較嫩滑魚皮較香脆
伴上蜜糖芥末醬,酸甜入口溫和
新鮮食材,簡單地調味已經很美好
今晚係小法國為自己慶生👑
一間氣氛很有情調既餐廳