最愛周圍試布甸包😋成為布甸包die hard fan後🍮我就不能自拔 一見到就自動波買🤣雖然今次我係衝住tiramisu包而來 但點知❗️比我發現隔離有個牌仔寫住焦糖布甸包😱即刻問店員有無🤩本身佢話晏d先出😚但都特登燒左個比我😭開心死🧡兩個包包都比較軟身👀另外買左麻糬波波😛🌟🍮Creme brulee soft bun ($22)Wowoo🤩同其他店嘅布甸好唔同❗️呢度用左焦糖布甸🍮 焦糖同燒焦味勁香😍凍食都好濃滑🤤焗熱左微暖都正😋布甸控幾滿意~本身面頭應該係燒左嘅脆面 但我返到屋企已經融左😩不過唔影響味道😆用左軟包 個人就偏好嘉多利嘅硬法包🥖覺得同布甸比較match🤔但媽咪就鐘意軟包多d🧑🏻☕️🍰Tiramisu soft bun ($26)好夢幻🦄有齊我鐘意嘅元素🤪甜品+包🤤tiramisu上層係芝士🧀下層係咖啡蛋糕🍰咖啡味濃郁 偏fruity🍒芝士好輕身同soft~同軟包包一齊食都幾夾 整體配搭有創意👀味道就正常發揮 如果tiramisu做到更多層次🥃例如加d酒 應該更難忘😚🍪麻糬波波 ($18/3 pc)🍠紫薯(入面有紫薯泥~)🍫朱古力同芝麻味(幾香!) 有韌度 但口感比較硬實
Creme brulee soft bun
🌟🍮Creme brulee soft bun ($22)
Tiramisu soft bun
☕️🍰Tiramisu soft bun ($26)
麻糬波波
🍪麻糬波波 ($18/3 pc)
2022-03-11
  • creme brulee soft bun