4月2日, 去電影中心睇戲前就在附近的好麵線食個lunch~ 看見店裡有賣呀菲最愛的拌米線, 還有店中傳來的湯底香氣… 好似都幾ok~::: 豬頸肉熱拌米線 ::: $28賣相都幾精緻, 不過我嫌份量太少. 豬頸肉烤得頗乾身, 食落有肉香~ 淋上店方聲稱獨門秘製嘅醬肉汁, 仲有d花生碎、榨菜、酸豆角、芽菜同芫茜蔥撈埋一齊食~ d米線幾煙韌~ 整體都幾好味! 不過雖然話係熱拌, 但其實都係暖而已. 呢點我ok, 因為我唔鐘意食太熱~::: 羊肉菜肉餃酸辣米線 + 凍奶茶 ::: $28 + $6湯底酸辣味十足, 但係都應該有落味精, 食完好口渴. 羊肉帶少少羶味, 肉質一流, 一咬就開~ 菜肉餃有d散, 可能佢淥得太耐, d皮爆開咗. 味道就普普通通, 索唔到酸辣湯底.凍奶茶奶味比較重. 夠晒凍, 中和到酸辣嘅味道.::: 豆漿 ::: $3外賣咗個豆漿睇戲飲, $3又好平~ 細細支方便攜帶. 雪得夠凍~ 甜味不重, 但豆味亦不濃.店子地方唔算大, 但就好夠光猛, 同埋都好乾淨企理~ 戲院呢頭無咩選擇, 想食米線都會揀番呢度~

::: 豬頸肉熱拌米線 ::: $28

凍奶茶奶味比較重. 夠晒凍, 中和到酸辣嘅味道.

::: 豆漿 ::: $3

豬頸肉熱拌米線