餐廳位於TOP,位置方便!之前行過睇餐牌覺得幾吸引已經決定要揾機會食,今日終於嚟到,睇到「繼續無錢呻吟有錢身痕」呢啲甘正嘅caption,果然無失望!裝修非常有心思,裝飾長木枱搭配籐椅,泰式休閒風令客人好放鬆。另外仲有特別木系廂座,以木板打造出一個大圓拱空間,田園風裝飾加上浪漫燈飾,點影都靚!牆上仲有多幅玩味「世界名畫」,門口有大大個打卡位,記得影夠先走!泰式全日早餐($128)有焗薯、天婦羅蝦、煙三文魚、雜菌奄列同香蕉班戟,配搭特別又非常豐富!連皮焗薯特別有半切片,入味之餘亦更易熟,外面焗到香,薯肉軟綿!天婦羅蝦炸到超香脆,但入口唔會過份油膩。個人尤其鐘意一眾鹹品之中嘅香蕉薄班戟,表面淋上朱古力醬加上香草,食落香軟!椰香咖喱雞比薩($112)薄餅底烤到香脆,軟身雞絲、爽脆洋蔥加上黃咖哩薯蓉,幾特別嘅多重口感,入口有少少辣但唔太食辣嘅朋友都接受到!唐揚魷魚($32)呢度嘅炸物真係幾出色,酥脆香口,蘸少少沙律醬,好滋味!跟餐飲品我哋就揀咗青檸梳打、拿鐵,latte香滑順喉,青檸梳打就清新解渴,好啱食泰菜嘅時候飲!

泰式全日早餐

椰香咖喱雞比薩