2022-06-29 156 瀏覽
又一間風格搞怪嘅餐廳,整體感覺同mamaday好似,聽朋友講先知係姊姐店。呢間店舖嘅食物比較fusion,以泰式風味為主。現場裝飾幾特別,但燈光略嫌刺眼,特別係近門口位置。.素食者專用田園沙律 $88揀沙律純粹想消滯,沙律菜配醋汁好開胃,而且裡面混合咗好幾款水果 (蘋果、藍莓、芒果、火龍果),都適合嗌嚟做前菜。冬蔭公大蝦比薩 $138餅底比較薄身,上面會有埋薯蓉同芝士,口感好豐富。Pizza有好香冬蔭公味,但食落又唔覺得辣。大蝦好彈牙,另有蒜蓉係面。貧窮是寂寞拼盤 $78拼盤要咗半份,可以揀三款口味。只不過有部分選項都係落單先知冇貨,最後就揀咗天婦羅蝦、炸魷魚同越南春卷。炸物幾爽脆,炸粉唔會太厚,食落都冇油膩感。
素食者專用田園沙律 $88
素食者專用田園沙律