Mamaday 嘅姊妹店~ 當然質素都一定咁高質啦~ 同Mamaday一樣都係好重視環境裝飾~ open area 嘅cafe環境充滿外國風情,周圍都有乾草裝飾,牆上顏色都好豐富配合返東南亞嘅感覺,仲有個復古燈箱係Cafe嘅正中間~ 雖然位於商場嘅上層,但係就好似去咗第二個空間咁(╹◡╹)嘢食當然係更加打卡able ~ 如果想影下靚想但係又唔想下下食Cafe,呢度都幾推薦~ 不過非常多人記得book位啊! 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5 Environment : 📸📸📸📸/5 (好鍾意Cafe外牆嘅霓虹燈! )Price 💰啖啖蟹肉擔擔飯 —— $136真係啖啖蟹肉!飯有好濃冬陰功嘅味道,加埋蟹肉一齊食,冷暖嘅口感勁match~ 而且上面仲放咗啲沙律菜轉下口味,份量亦都非常足夠,推薦! 喇沙掛天使麵配石斑大蝦 —— $126 玩味100分~ 之後送上叻沙湯底,影靚相就一流啦! 不過比較常味道就冇上面嗰度菜咁出色~ 咖央窩夫 —— $68 係我近期食過最推介嘅窩夫! 首先價錢都幾抵食,跟住就係吉士醬濃度剛剛好,重點係雪糕竟然係荔枝味!

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸📸/5

Price 💰

啖啖蟹肉擔擔飯 —— $136

啖啖蟹肉擔擔飯

喇沙掛天使麵配石斑大蝦 —— $126

喇沙天使麵配石斑大蝦

咖央窩夫 —— $68

係我近期食過最推介嘅窩夫! 首先價錢都幾抵食,跟住就係吉士醬濃度剛剛好,重點係雪糕竟然係荔枝味! 非常特別,而且好配合泰式嘅主題~ 大推薦!

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜ /5
雖然冇特別嘅打卡位,但係就有種望住環境都覺得好relax嘅感覺~ 食物質素都有保持,推介~~
咖央窩夫
2021-04-13