餐廳: 一遊
資訊:

今日同朋友慶祝生日,揀左呢間好有日本feel 嘅居酒屋,一入到去好似去左日本咁😍慶祝緊係要有酒先夠盡興😌staff介紹左呢款清酒🍶甜甜地好易入口👍🏻我地叫左刺身盛合五點,有牡丹蝦、帶子、油甘魚、赤身吞拿魚同三文魚。刺身質素唔錯👍🏻好鮮甜肥美再嚟一份蟹肉牛油果卷,蟹肉幾甜,加埋牛油果口感好rich😋海鮮天婦羅盛合,款式夠多,海膽、蝦🦐、魷魚、池魚、蟹棒、蕃薯、青椒等等,麵衣好薄好鬆脆,估唔到居酒屋嘅天婦羅可以咁好食😳清酒煮蛤蜊石頭湯,超級鮮甜,冇沙,我哋連湯都飲晒😋😋辣味噌揚豆腐,味噌帶點甜味,豆腐外層少少鬆脆,吸左好多味噌醬,豆腐本身好滑,好好味👍🏻👍🏻生薑豚肉石頭燒飯,好夠熱,帶點飯焦👍🏻豚肉好稔,甜甜地帶有微微薑味,唔錯😋厚燒玉子軟棉棉口感很好🤤串燒都非常出色😳牛肉車厘茄串酸酸甜甜,一咬爆晒汁。鹽燒活鰻好厚好肥美爽口。雞翼燒的皮脆肉嫩👍🏻👍🏻👍🏻再嚟多份原條鰻魚飯,份量超大,鰻魚又肥又juicy環境、氣氛一流🥳食物、服務高質👍🏻好開心好滿足嘅一晚🥳

再嚟一份蟹肉牛油果卷,蟹肉幾甜,加埋牛油果口感好rich😋

清酒煮蛤蜊石頭湯,超級鮮甜,冇沙,我哋連湯都飲晒😋😋

厚燒玉子軟棉棉口感很好🤤

再嚟多份原條鰻魚飯,份量超大,鰻魚又肥又juicy

環境、氣氛一流🥳食物、服務高質👍🏻好開心好滿足嘅一晚🥳
5 分鐘 (堂食)
  • 牛油果蟹肉卷
  • 串燒