2024-10-29 158 瀏覽
今日又去新商場the southside 發掘新餐廳啦😎 今次去試一間裝修好特別嘅韓國餐廳,以韓國山洞作為設計概念,裝修色調帶少少神秘感,高級又典雅😊 店內座位寬敞舒適,仲有適合8至10人聚餐嘅座位,座位以天然木框作為間隔,私隱度都幾高🫶🏻 估唔到價錢一啲都唔貴,今次我哋叫嘅二人餐相當豐富,物有所值😎 🌟Gung Premium Set $788 (2入餐)🥙韓式前菜職員首先會送上五款韓式前菜,我最鍾意食佢嘅泡菜,每枱只需要加$40就可以任食😎🥗豆腐海苔沙律沙律份量好多,沙律菜新鮮爽脆,好鍾意佢加咗豆腐粒,同麻醬汁好襯😃 🧆燉牛筋牛舌牛筋同牛舌燉得好腍好入味,個醬汁非常好味,如果有碗白飯,肯定好啱送飯食😆🥩和牛肩肉盛和牛肩肉盛賣相超靚超吸引😍 每一片都切得好靚😃 油花均勻🫶🏻 職員好細心咁燒到生熟度剛剛好,沾上蛋汁一齊食,好滿足😍🥩和牛外裙肉纖維較粗所以比較有咬口,油花豐富,juicy又風味濃厚,點少少鹽已經好好食🫶🏻🥩慶洲黑毛豬水果醬油五花肉呢個豬肉真係好好食,水果醬油增加咗甜味,燒完之後又香又甜,完全冇肥膩感😍🧈帶子牛油燒帶子質素好靚,燒完之後仲係脹卜卜,肉質鮮嫩,富牛油香😃🍲大醬

🌟Gung Premium Set $788 (2入餐)

🥙韓式前菜

🥗豆腐海苔沙律

🧆燉牛筋牛舌

🥩和牛肩肉盛

🥩和牛外裙肉

🥩慶洲黑毛豬水果醬油五花肉

🧈帶子牛油燒
帶子質素好靚,燒完之後仲係脹卜卜,肉質鮮嫩,富牛油香😃

🍲大醬牛肉湯
呢個牛肉湯有溫和醇香嘅口感,飲得非常舒服🥰 鮮甜而且唔會過鹹,非常高質👍

🫶🏻甜蜜蜜盛合
甜品方面係焦糖雞蛋布甸🍮配搭消化餅同棉花糖😂 呢個焦糖雞蛋布甸真係好好食,好香蛋味,而且質地幼滑,仲有焦糖香🥰

呢間山洞食堂,環境同埋食物質素都非常好👍而且性價比都唔錯,非常適合同朋友聚餐,真心推薦俾大家🫶🏻
2024-10-24