2019-04-03 196 瀏覽
嚟到尖沙咀搵食,諗起Gastrobox幾好食,就過嚟食個西餐,貪佢地方靚又坐得舒服。  門口依舊大大個夠晒堂皇。 見到有兩個二人餐,都幾啱食。坐低後揀左$688二人晚餐。香芒蟹肉田園沙律醬汁同兩粒芒果都好酸,夠晒開胃。 左邊白色就係蟹肉醬,有蟹肉喺入面。香草麵包烘烤過,咬落去好脆口。黑松露野菌忌廉湯黑松露味幾濃,可惜菇菌味淡。烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁牛扒都算大塊又厚,叫左七成熟,望落去似五成熟,但食落去好似十成熟,有啲失望。 而且牛扒冇乜牛味,好奇怪。香草大蝦忌廉扁意粉大蝦只得一隻,如果呢個二人餐想share食,一隻蝦有點難分,建議俾兩隻就最好。 扁意粉煮得啱啱好,夠煙韌彈牙配搭香草忌廉汁,味道得宜。甜品係朱古力慕絲蛋糕我覺得係全個餐最好食嘅菜品,朱古力味超濃,慕絲好軟滑,成個係低甜度。 仲要用糖霜印埋餐廳名,有心思。即磨咖啡同奶茶,咖啡帶苦,奶茶茶味又太淡。餐廳勝在環境舒適,裝修高雅大方,想舒舒服服食餐飯唔想同人迫,係唔錯嘅選擇!

見到有兩個二人餐,都幾啱食。

坐低後揀左$688二人晚餐。

香芒蟹肉田園沙律

香草麵包烘烤過,咬落去好脆口。

黑松露野菌忌廉湯
黑松露味幾濃,可惜菇菌味淡。

烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁

香草大蝦忌廉扁意粉

甜品係朱古力慕絲蛋糕

即磨咖啡同奶茶,咖啡帶苦,奶茶茶味又太淡。