2020-02-20 1029 瀏覽
何解叫佢做玻璃沙嗲牛肉豬仔包:好簡單,豬仔包十分之鬆脆,一咬落去嗰個麵包碎跌落地下嘅聲音就好似一塊玻璃跌落地下一樣、簡直係「雷雨」,沙嗲牛肉醬汁平衡,不會太鹹,牛肉也不會像坊間的沙嗲牛一係偏硬、一係諗到完全冇生命力,建議你食的時候要完全不顧儀態才有滋味的感覺,如果女士們想試的話,希望你能豁出去,這個包真是「太監騎馬」滑蛋叉燒飯:相比沙嗲牛肉包,這個飯可謂天淵之別,遜色不少,叉燒10分「柴」,一睇就知係隔夜叉燒或者係燒臘檔的下攔部位,但佢都好有heart,把叉燒輕輕煎香,值得一讚,雞蛋算不上是滑蛋做法,飯唔夠熱,豉油也沒有什麼特別,只是自行加多一點糖,可選合格之作