2024-06-28 712 瀏覽
整體上:雖然同幾拾年前有d分別,但係已經好過好多店鋪😌。對於新一代來説,食得出同普通店有分別😌🔹清湯沙爽腩(崩沙腩)入口有牛味,件件有筋膜,朋友話軟硬適中,我就鍾意筋膜有d 咬口。份量夠,就算自己買料煮,都唔平得幾多😌配自家製辣椒油🌶️食,另一味道,辣得嚟唔會死喊,係有d 後勁辣!🔹切腩四寶撈粗麵切腩 都唔錯 😊魚蛋、魚片有質感,唔會軟淋淋果種、牛丸 juicy、雲吞 okay。粗麵 硬度適中,啱我帶點煙韌,煮得啱啱好!而且完全冇堿水味,味道除咗係甜甜鹹鹹嘅豉油味之外,仲帶有麻油味!調味得唔錯😊🔹炸魚皮:日日新鮮炸!好耐冇見哩個白色紙袋包住 🤣,撕開紙袋,突然有種儀式感 😂魚皮入口好脆口,卜卜脆,又有口感,唔會薄如紙。就咁食又得,浸一浸湯食又得,浸落湯耐d食又另一種風味,而且完全唔油膩!🔹蠔油菜心:菜心條條都嫩口,一睇菜莖顔色就知甜😏🔹忌廉紅豆冰(少冰):on top魔鬼忌廉,紅豆夠軟淋,整體唔會好甜🔹茶走:茶底濃郁,入口唔鞋口深藍色磚牆,藍白色調,簡潔中帶點型格,店內坐位唔多,但比舊式店鋪濶落。

🔹清湯沙爽腩(崩沙腩)

🔹切腩四寶撈粗麵
切腩 都唔錯 😊

🔹炸魚皮:
日日新鮮炸!
好耐冇見哩個白色紙袋包住 🤣,撕開紙袋,突然有種儀式感 😂

🔹蠔油菜心:
菜心條條都嫩口,一睇菜莖顔色就知甜😏

🔹忌廉紅豆冰(少冰):
on top魔鬼忌廉,紅豆夠軟淋,整體唔會好甜

🔹茶走:
茶底濃郁,入口唔鞋口