2024-01-31 1305 瀏覽
🎊一年一度週年紀念又到,為了加添儀式感今次選了Rosewood hotel – Butterfly Room餐廳內享用 Afternoon tea. 好好彩一星期前經官網訂座,有2個時段選擇:2:45 PM 或者5:00 PM,當然是因為平日,星期六日要早2-3個星期喇. 🤳🏨正門有點難找,誤打誤撞既情況下才去到,經海旁星光大道行至K-11 MUSEA 與酒店之間的行車上落位,第一個門口入去搭𨋢,出𨋢後行一少路仔就見到酒店正門,向住花店行就見到蛋糕櫃,旁邊就是Butterfly Room. 環境富有現代藝術風, 餐桌坐椅都是優雅時尚款式,傾計影相一流,空間充足,感覺好舒服沒有壓迫感.🍰職員會介紹進餐流程,分4部分,食物分次序送上,第一道菜差不多完成便會送上第二道,每次送上食物後都會介紹用料和食物次序,非常貼心.1.手指三文治 -- 食材高級,精緻用心. 🥪2.鹹點: 松露湯,香濃,afternoon tea 有湯飲特別, 松露tart, ham精緻,味道ok.🍄3.Scone 暖暖的,配3個source : cherry jam (正常), fresh orange 蓉(有驚喜),
1.手指三文治 -- 食材高級,精緻用心. 🥪
3.Scone 暖暖的,配3個source : cherry jam (正常), fresh orange 蓉(有驚喜), cream (淡淡地不油膩), 食左1粒已經好飽. 🥯
4.甜點: 有2款精緻小甜點分別是榛子和熱情果味道, 之後成個甜品車推去你面前任選, 我地每人每樣一款,還有慶祝牌和燭光一同送上,SWEET. (訂庭時寫明慶祝就會安排給你), 最後還有酒店既朱古力. 🍰
食唔晒仲可以幫你打包得靚靚返屋企食. 🥡
驚喜位係職員會主動問你飲品要唔要添多杯,我前前後後飲了3杯朱古力,不需要加錢的唷….❣️
Signature  -拿破崙
  • Tea  Sandwiches