2021-01-18
Madame Fu-Grand Cafe Chinois 分左 grand cafe, pink room, Verandah 3個區咁啦大概, 上官網book的時候會睇到嫁喇, 所以唔多講個日同2位友人食tea, pink room full左, 所以book 左grand cafe 個邊-入去前會經過呢個位 (verandah), 其實景觀幾靚, 望番成個大館, 但會不停有人出出入入咁呢個位亦同1881 Café Parlour 好似,但話說上年3月左右食完, 事後想寫REVIEW時發現佢結左業, 勁震驚LOL 咁的, openrice同google寫結業, 1881官網就寫佢6月會重開唔知啦, 到時再算, 畢竟呢排都係今日唔知聽日事, 生活節奏被打亂就係而家每日的生活節奏祝大家, 同埋各餐廳安好啦-講遠左, 番返黎大館先入到去係咁的, 雖然限聚, 但呢到的sofa位有能力令3個人食野都坐得好鬆動之餘又同到大家傾計, 而又唔犯法的真係叻豬中規中矩, 唔會太grand, 舒服自在同不停聞到餐廳擺左係唔同角落的香氛味, 係唔錯的食到咁上下有自然日光曬入黎, 我好中意因為見住有小朋友
- 入去前會經過呢個位 (verandah), 其實景觀幾靚, 望番成個大館, 但會不停有人出出入入咁
祝大家, 同埋各餐廳安好啦
講遠左, 番返黎大館先
真係叻豬
食到咁上下有自然日光曬入黎, 我好中意 因為見住有小朋友倒瀉左, 係真水, 我先留意到枱上面的係真花
我以前經常會提及, 放真花的餐廳呢D細節位我好中意, 不過今時唔同往日, 唔係有人倒瀉左我都冇再留意了LOL SOR, 人變了
近排個TEA SET同緊SHISEIDO 合作, 去到31/1/2021, 有興趣的快D BOOK
不過我BOOK時完全唔知的, 去到先知哈哈 TEA SET今位包左邊飲品一杯
(我食左牌shiseido牌, 所以係白朱古力黎LOL)
甜點冇咩驚喜/驚嚇, 食得入口但不必再食咁解 (個玫瑰醬超級好味同好香) D三文治個餡唔錯, 但包有D乾
唔特別講每層D野點了, 因為真係冇特別到值得去講, 反正食TEA就係想同好友聚一聚同暢談, 唔係為左食野嫁麻
所以正正常常的質素同靚靚地的環境已經係PERFECT. 額外叫左個pavlova, 香港有其他地方的蛋白餅蛋糕好好食~ 所以呢個由佢啦
個MINT TEA勁清新, 就係通鼻塞個類感覺, 而且會幫你添熱水, 又可以叫佢比多個杯, 同人SHARE岩哂
最後, 就係呢包野
哈哈, 黑色的係lip stick, 細細支方形的sample, 幾可愛既
再強調一次, 友人聚會重點係deep talk同友人, 食物係次要
幸福感黎自望住大家識左十幾年的變化同成長, 但依然可以好似學生事代時咁樣大笑同講心事, 呢個係最難得的窩心