2022-12-19 287 瀏覽
老公話帶我去間浪漫菜館食中菜,原來係黎海運大廈既呢間中菜館食!一入到黎已經俾個景靚到嘩一聲,落地玻璃對住維港嘆中菜真係超正!龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒睇下MENU就決定要叫呢個龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒,本人唔係好食肥叉,呢度既龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒同平時既叉燒唔同,龍眼蜜甜得黎有其獨有既味道,叉燒燒到燶邊真係勁香,一口咬落去肥瘦分明,超滋味!鮮茨實濃雞湯浸菜苗浸菜苗以為係好清,但加埋濃雞湯原來個味都可以咁正,鮮茨實帶俾呢度菜多一D口感,菜苗索哂D湯汁食落好似飲緊濃湯咁,健健康康唔錯!法國邊豆欖菜金柱炒飯一餐點都要有飯氣落肚!叫左呢個法國邊豆欖菜金柱炒飯,炒飯炒得粒粒分明又唔油,加埋欖菜咸咸香香好食又飽肚!流沙球伴雪糕最後叫埋甜品流沙球伴雪糕,流沙球係炸奶皇湯丸,咬落真係爆漿甜甜的好好食,伴既雪糕係芝麻雪糕,一冷一熱既配撘冇得輸!呢度走高檔路線,價格會偏貴,但對住呢個景食真係別有一番滋味,黎慶祝或者放工老闆請食飯就岩哂!

龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒

鮮茨實濃雞湯浸菜苗