2020-06-23
雖然夏日炎炎,但係都冇咗我鍾意食火鍋嘅決心😌😌😌同男朋友行完街突然想食打邊爐,就嚟咗呢間台式火鍋店諗住試吓啦!一上到去俾佢嘅裝修嚇親🥳🥳🥳真係好有心機🥳🥳🥳裝修到好似古代中式建築咁,淨係環境都加咗唔少分!呢間火鍋店雖然唔係任食,佢既玩法就係嗌一個湯底,湯底裏面會有好多唔同嘅餸菜,然後你仲可以按自己嘅喜好同埋需要加唔同嘅配菜🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️今次叫咗個酸菜白肉鍋🥰🥰🥰啲配料好粥好多酸菜同埋白肉😗😋😋😋老實講淨係食個鍋兩個人係啱啱好!😋基本上如果你唔係好大食,裏面有齊左蕃茄粟米等等一般打邊爐會食嘅配料,你係可以真係唔使再另外叫第二啲配菜😂😂😂另外值得一提嘅就係佢嘅海鮮😎😎😎由於我同男朋友都好鍾意食海鮮,所以就叫咗兩隻美國蠔😍😍😍隻蠔好新鮮🥳🥳🥳🥳其實佢仲有好多海鮮選擇,基本上你諗得出嘅你都可以叫🤩🤩🤩佢仲會同你講返時令推介🥳🥳最後要講一講嘅就係,推薦大家叫佢嘅響鈴🤩🤩🤩佢嘅響鈴係自家製既炸唔係出面買嘅一包包!配合埋佢嘅鍋底真係一流😋😋😋