餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2017-02-20 3572 瀏覽
HAPPY FRIDAY, 跟朋友相約在APM 試食一間期待已久的居酒屋. 因為平時經過都見到好多人,都未有機會嘗試.今日準時收工, 去到晚上七點正. 等待了大約一小時 終於輪到我們.一坐底, 就即左杯麒麟生啤. 食日本菜 加燒物 真係不能缺少啤酒! 正!因為得2個人既關係, 職員為我們安排了坐BAR台. 反而令我們得到左唔同既體驗. 因為可以近距離觀看到壽司師傅即場手握製作的壽司.所以, 我們就即了個廚師推介 壽司10件. 一邊看師傅用心整, 一邊享受食物. 黎個環境真係唔錯. 除左 視覺上既享受外, 用料都非常新鮮. 可以食得出每款壽司的不同鮮味!  個人比較喜歡食吞拿魚!東洋卷, 從未食過.  但一試過後, 就已經深深愛上. 入面有蟹籽,燒鰻魚 同牛油果用PANCAKE皮包住!口感豐富, 味道突出!  必點的東洋卷.關西燒2味, 我地選了 泡菜跟豚肉.   店員於上菜後, 會幫忙分切為九份.因為椰菜份量比較多, 所以食落去都唔覺得太油膩 及可以中和醬料的濃烈味道.點了燒牛吞跟燒蕃薯各一位, 牛舌燒得不錯,但價錢比較貴.$48 只有一串. 食日本菜我必點的燒蕃薯,淡淡的甜蕃味. 燒

麒麟生啤
口感豐富, 味道突出!  必點的東洋卷.
東洋卷
關西燒二品
食日本菜我必點的燒蕃薯,淡淡的甜蕃味. 燒得剛剛好.
燒牛舌串
最後, 來了份野菜燒鳥冬. 因為係最後上, 我們都食得很飽了.
只能講這個烏冬的份量也比較足料!  味道一般.
野菜燒烏冬
2017-02-17
60 分鐘 (堂食)
麒麟生啤
東洋卷