2010-09-24 152 瀏覽
上個禮拜去完同一層的名家食完,發現到呢間朝陽好似唔錯,於是中秋節前一晚一家人去食飯,可能唔係正日,早一日打去BOOK位都仲有位。去到等了一會,坐到海景位,個VIEW 好得。早一日訂位時好彩餐廳個人提我要鴨的話要預訂,於是訂埋隻片皮鴨,但仲未決定要唔要個$888烤鴨四人餐(個餐包片皮鴨,),去到見到個餐無豆腐餃子(睇OPENRICE食評好似一定要叫咁),於是便散叫(其實個餐應該抵過散叫)。但叫了之後個WAITER話豆腐餃子賣哂,於是又叫番餐。個餐有以下食物:冷盤四小碟:燻魚(一般),脆魚皮(很好味),生菜釀糯米(好味)片皮鴨(一隻):佢單叫要$320,仲要只係一食,要用埋D肉煮另一碟菜要加七十幾蚊﹐如不煮的話,佢片皮後會完隻俾你帶走雲吞雞:D湯好好味,雲吞也好食,有幾多金華火腿豆酥桂魚(半條):起哂骨,D肉幾滑,好味海參:本身唔係好鍾意食海參,但有好多,足料朝陽炒面:食到呢個時候己經好飽,食了好少,但都幾香高力豆沙:唔油膩,好食,除糖粉外,有士多啤利醬點,幾特別D冷氣好大,D野食好快凍。上菜上得都幾怏,有D食唔切的感覺。其餘都OK,會再來,下次要試下個豆腐餃子。加埋茶錢同小食,埋單要過千
去到等了一會,坐到海景位,個VIEW 好得。

個餐有以下食物:
雲吞雞:D湯好好味,雲吞也好食,有幾多金華火腿
豆酥桂魚(半條):起哂骨,D肉幾滑,好味
海參:本身唔係好鍾意食海參,但有好多,足料
朝陽炒面:食到呢個時候己經好飽,食了好少,但都幾香
高力豆沙:唔油膩,好食,除糖粉外,有士多啤利醬點,幾特別

其餘都OK,會再來,下次要試下個豆腐餃子。

加埋茶錢同小食,埋單要過千,每人二百幾蚊,但有咁既食物同環境﹐都唔算貴啦。
海景位,雖然落雨,但都正!
生菜裡釀了糯米,很好味
雲吞雞
片皮鴨,片了兩碟出來﹐只影了一碟,同埋仲有4個叉子
豆酥桂魚
海參,足料
高力豆沙
2010-09-21
15 分鐘 (堂食)
海景位,雖然落雨,但都正!
生菜裡釀了糯米,很好味
雲吞雞