2021-04-06
想試依間餐廳好耐,但起OpenRice訂枱永遠只book到夜晚🌝而☎️係打唔通🥲唯有試下walk in🙊起無book既情況下我12點到左,大概等左半個鐘左右,愈晏愈多人walk in🤭餐廳出面有免費泊車,先到先得,都幾full,假日想去既朋友可能要等位啦🤨餐廳裝修以純白歐陸風格為主,設有室內室外座位,有部份位置可以欣賞到湖景🤣食完野可以起附近行下,睇下湖景同餐廳附近種既花,都幾寫意。1️⃣Pan Fried Barramundi•Thai Sticky Rice•Lemongrass Sauce $188香煎盲曹魚柳既份量比預期大👍🏻外皮煎得好香脆👌🏻肉質食落嫩滑,同香茅檸檬汁🍋幾夾,無腥味,但黑白糯米飯🍚食落就無煙韌既感覺。2️⃣Norwegian Smoked Salmon•American Asparagus•Linguini $158挪威煙三文魚都有三四塊,都幾大塊👍🏻夾埋扁意粉食唔錯,煙三文魚上面仲有好多櫻花蝦,櫻花蝦食落十分香脆,令口感都豐富左🍝👌🏻3️⃣Soup of the day (跟Lunch Set)是日餐湯係洋蔥湯🧅入面以洋蔥蓉為主,有啲似糊狀,但飲落比較咸🙊唔太okay🥲4️⃣
4️⃣Hot Chamomile (+$15)
洋甘菊茶飲落淡淡地,有少少茶香味。
5️⃣Iced Mocha (+$30)
Mocha飲落咖啡同朱古力味都唔太濃,無太大驚喜。
整體黎講食物質素一般,午餐呢個價錢比較進取。