2023-08-04 83 瀏覽
同朋友去尖沙咀做facial,之後去咗海防道泰斗食泰國菜,餐廳裝潢時尚,燈光柔和,入面有一個大露台,無論室外或室內,座位都坐好舒服。泰式生蝦,生蝦好新鮮,厚肉鮮甜,配埋啲生蒜同酸辣汁,酸酸辣辣好開胃。泰式海南雞半隻,海南雞是去骨的, 雞肉嫩滑,雞皮爽脆, 有少許啫喱狀雞油,食落特別香滑。菠蘿海鮮炒飯,菠蘿香氣濃郁,多汁味甜。酸酸甜甜的感覺加上海鮮炒飯、黃姜粉和本身的菠蘿殼,做成一道很開胃美觀的菜式。海鮮有蝦、青口、魷魚,全部都好爽口,飯炒得香口,加埋甜美的新鮮菠蘿,超好味!小食拼盤,即叫即炸,泰式雞卷香脆可口。魚餅食落有泰式香料味,味道香辣有咬口。蝦餅口感彈牙,蝦味鮮濃,愈食愈鮮甜。粉絲皮春卷,酥脆美味。芒果沙冰調得好好,芒果味十足,喝一口已經能一消暑氣。椰汁紅豆冰,椰汁飄香撲鼻,紅豆甜美綿密,是美味透心涼凍飲。

芒果沙冰調得好好,芒果味十足,喝一口已經能一消暑氣。
椰汁紅豆冰,椰汁飄香撲鼻,紅豆甜美綿密,是美味透心涼凍飲。