今次我地黎左呢間以黑膠碟唱片風格既酒吧類西餐廳食飯,餐廳格局好有feel,燈光暗得黎又有獨立照住客人餐枱,有bar枱坐或者普通座位,餐廳入面都播住黑膠唱片既歌,環境可以話係一流🎼黑松露薯條($138)筒薯條係新鮮即炸,送上黎既時候熱辣辣,食落都好脆,本身薯條已經有黑松露係面,另外仲有鋪滿芝士粉既黑松露醬,又幾夠特別🍟燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)($368)呢件牛扒本身都係件靚牛,我地揀左7成熟既熟透度,而廚師處理得岩岩好,牛扒裡面仲有少少紅色,正係我地想要既7成熟,雖然間間餐廳都有得揀幾熟,但未必個個都煮得咁靚,又鎖住肉汁,食落啖啖都好滿足,仲有日本南瓜,薑黃花椰菜,法邊豆做伴碟,另外有個法式伯那西醬點牛扒都好食🥩😋深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉($218)我本身好鐘意食明太子意粉,熟我既都知我多數都叫呢款,今次都唔例外,意粉既蟹肉份量都算多,醬汁creamy好食,仲有蟹籽同法邊豆令到意粉更豐富🍝Tiramisu($138)黎到甜品環節,晚市有兩款甜品,我地叫左tiramisu,食落好有層次感,有好香咖啡味,餅底做得軟綿綿,食埋甜品岩岩好🍰Sante by 壞特?te ($148)飲

黑松露薯條($138)

燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)($368)

深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉($218)

Tiramisu($138)

Sante by 壞特?te ($148)
飲品叫左杯signature cocktail,white rose tea infustion,呢個section有3杯選擇,我飲既呢杯有陣茶香同果香,酒味唔算好重,鐘意果酒既話呢杯就岩飲🍸

呢間餐廳我覺得環境好好,用餐時間有限1.5小時,不過絕對夠食既,想黎食既最好book定位,因為我平日過黎食飯飯都要等位,店員服務都好好,識自動加水,都埋舉手就好快搵到人幫👏🏻
2024-03-26