見到最近都幾多人食呢間窩夫,今次為左個麻糬窩夫而去到K11 Musea😂就去試下好冇食~今日過到嚟係lunch time,我哋叫咗個set lunch~另外散叫咗啲小食同埋甜品~~今日嘅餐牌午餐係羅勒醬忌廉汁 虎蝦手工意粉,佢嘅意粉係同平時出邊食開唔同,都幾特別~意粉比較粗身,而且粗幼係不等,睇得出應該係手工意粉~都幾有趣❤️羅勒醬都幾多,由於意粉粗幼不等,意麵上可以掛起左更多醬汁,再配搭埋芝士片,成個意粉都唔錯,幾香幾好食!跟餐配左杯咖啡❤️熱Latte,餐廳嘅咖啡都唔錯,每一杯咖啡都係親手拉花~~之後我哋叫咗個All Day Breakfast~佢入面嘅慢煮雞胸肉煎得啱啱好,表面煎到金黃色,都幾香❤️配菜係黑松露日本本菇,都幾香黑松露味~炒蛋就同平時炒蛋差不多🤣自家製烤芝士酸種麵包🥯幾有咬口,煙煙韌韌,配搭2款芝士啱啱好,唔會太漏👍我哋叫咗個小食唐揚脆雞,唐揚炸雞平時係配沙律醬,不過呢度係配柚子汁,炸粉都算皮薄,炸雞新鮮熱辣,個口仲會熱到出煙😂😂😂然後就係必食嘅窩夫❤️今次我哋叫咗海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫🧇如果鍾意食麻糬嘅朋友仔應該幾開心,因為有一大塊麻糬撻喺窩夫上面❤️基本上每一啖都都

如果鍾意食麻糬嘅朋友仔應該幾開心,因為有一大塊麻糬撻喺窩夫上面❤️基本上每一啖都都有麻糬~~~~見到基本上每一台嘅客人都會叫一份!可以見到大家都係為咗麻糬而來🤣個人覺得都幾好食,窩夫非常香脆,外脆內軟,夾雜着微微嘅朱古力味,如果唔夠味仲可以點朱古力醬同埋朱古力雪糕,一份有4塊夠晒飽🫶🏻🫶🏻

兩條友食咗呢幾份嘢已經飽到飛起🫢不過嘅體驗都唔錯,特別係個環境都幾清幽,窗邊的落地玻璃非常廣闊,食飯嘅時候都幾chill❤️仲可以望住對面公園啲花花草草,都算幾寫意~~~
  • 海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫
  • 慢煮雞胸肉