桔梗(砵蘭街)幫襯完無耐,佢哋社交平台就話告急喇,仲引起左網民海量嘅負評圍剿,絕大部份都話佢哋嘅食物同服務質素差,價錢又貴。係咪真有其事呢?奶油羅勒干貝意粉 $148望落好濃,食落剛剛好,厭佢太多汁,干貝煎得唔錯,但意粉煮得唔夠靚。慢燉蕃茄牛肉意粉 $128牛肉一般,醬汁今次就差D味,意粉一樣係煮得唔靚。烤牛肉芝士三文治 $128塊麵包亁身偏硬,牛肉又係亁身無乜味,兩樣野加埋更加亁。黑松露奶油干貝燉飯 $168松露味道剛剛好,配D 炸脆左嘅藜麥同金針菇撈埋佢溫泉蛋一齊食係幾唔錯的。水牛城雞中翼 $88唔係我認知嘅水牛城雞翼,懷疑佢用Blue cheese 醃D雞翼,咸到腎虧。(食過Blue cheese就明點解會腎虧)總結而言,食物質素我又唔會覺得好差,的而且確價錢比起一般cafe 貴DDD,但佢餐廳環境同食物水準,我認為係同類型Cafe一般水平之上。至於職員服務態度就真係好麻麻,一入門口已經用命令式語句,無精神又黑口黑面,但轉個身又會同事傾計嘻嘻哈哈。
桔梗(砵蘭街)

奶油羅勒干貝意粉 $148

慢燉蕃茄牛肉意粉 $128
牛肉一般,醬汁今次就差D味,意粉一樣係煮得唔靚。

烤牛肉芝士三文治 $128
塊麵包亁身偏硬,牛肉又係亁身無乜味,兩樣野加埋更加亁。

黑松露奶油干貝燉飯 $168

水牛城雞中翼 $88